So Lo

Zo-hoooo, durf ik het aan, de Solo binnengaan? Ja! ’t Lijkt me wel wat, een winkel voor solisten, waar je ongeremd mag dromen, niemand staart je aan, waar je anderen niet voor de voeten loopt, zo’n winkel die niets anders van je wil dan dat jij daar & dan domweg gelukkig bent.

Zo’n winkel was het niet. Niet de kekke zus van Soho, maar een winkel die het laagste in de moderne mens naar boven haalt. So Low.

Déjà-vu.

Ik was hier eerder, heb het verdrongen maar de paniek komt weer boven. Koud over de drempel raakte ik er mijn kleuter kwijt. Moest de héle winkel door want daar hebben ze over nagedacht, over de route die de argeloze kut-klant aflegt, tot de ellebogen wadend door de overbodigheid. Plots stond ik weer buiten, kleuter niet gezien. Terug die hel in. Achter een gordijn bleek een speciale hoek ingericht, het vagevuur, waar plastic skeletten en een pratende neppapegaai hun griezeligste lach ten beste gaven. Daar stond hij, mijn vierjarige, zich te vergapen aan een lichtgevend doodshoofd.

Nu ben ik terug.

Omdat het moet, omdat de dochter speciale bakjes heeft gevraagd waar de hele sieradenhandel in past, en om het prille ondernemerschap niet in de kiem te smoren volg ik braaf het briefje.

‘Knettterkaarsen moet ik hebben’ zegt een stem vlakbij mijn oor. Ik negeer, net als het blèrende kind dat zich in elke winkel bevindt, en de niet-aflatende stroom koopjesjagers die mij voorbijsnellen. Ik haal jullie straks wel in.

De buit is binnen, naar de kassa. Dat betekent 4 x links en 5 x rechtsaf om halverwege de winkel al te eindigen in een lange rij. Staat er ook nog iemand met een knorrend varken achter mij. Bij de kassa is mijn dag weer goed. Doosjes vol mini piemelvormige snoepjes ‘een ideale zuigbare traktatie’ in vier smaken en vijf talen. Penisi penisi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s